Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

sibilla - σίβυλλα: Να μην ξεχνάμε... atzaris

sibilla - σίβυλλα: Να μην ξεχνάμε...

3 σχόλια:

  1. ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΛΑΝΤΟ
    Όταν η ποίηση γίνεται αιχμή του δόρατος κατά την διαφθοράς της οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, όπως ακριβώς αυτή «ξεδιπλώνεται» μπροστά στα μάτια του αναγνώστη και της αναγνώστριας, από έναν εργάτη του πνεύματος, εραστή των Μουσών και ποιητή...»
    Αυτά αναφέρει ο ιστορικός, ερευνητής και συγγραφέας Άγγελος Σακκέτος.
    Ο Γρηγόρης Χρηστίδης δεν είναι μόνον ένας εξαίρετος αρθρογράφος, δημοσιογράφος και παρουσιαστής. Είναι ένα μουσικό τάλαντο, που μοιάζει με ένα μαργαριτάρι το οποίο πρέπει να το αναζητήσεις για να το βρεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λαϊκή οπερέτα: «Σένα τα λέγω πεθερά, για να τ’ ακούει η νύφη»!
    Πρόκειται για μια μελοποιημένη σατιρική λαϊκή ποίηση για την Καβάλα, το Πράβι και τη Θάσο που γράφτηκε στα 1895 - 1898. Η άγνωστη Καβάλα του 19ου αιώνα.
    Κοντολογίς, έχουμε να κάνουμε για ένα CD με 15 πανέμορφα τραγούδια του Αντρίκου Βέττα, σε μουσική και τραγούδι του Γρηγόρη Χρηστίδη, με τη συμμετοχή 8 Καβαλιωτών μουσικών, όπως τουλάχιστον διαπιστώνουμε με την δική μας «διεισδυτική» ικανότητα στις Εκδόσεις του Ιστορικού & Λογοτεχνικού Αρχείου Καβάλας, όπου περιλαμβάνονται ιστορικά βιβλία, ποιητικές συλλογές, θεατρικά έργα, πρακτικά συνεδρίων, CD μελοποιημένης τοπικής ποίησης, αναπαραγωγές παλιών χαρτών και καρτ-ποστάλ. Επίσης, έχουν εκδοθεί καρτ-ποστάλ σε μεγάλες διαστάσεις (καρτολίνα), καθώς και αναπαραγωγές παλιών χρωμολιθογραφιών.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλτατο, Γρηγόρη Χρηστίδη, που με τιμά συνεχώς με την φιλία του!...
    Άγγελος Π. Σακκέτος
    Συγγραφέας- Ιστορικός Ερευνητής.
    Αναρτήθηκε: 01/12/09 19:07

    ΑπάντησηΔιαγραφή